avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim. Tata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim. Tata soțului ...

Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim .Tata soțului vrea săi doneze casa la soț .după căsătoria noastravreau sa știu casa data va fii bun comun sau doar al soțului .și dacă doar al soțului cum se face sa fie comun ??? Eu pretind de a fii și eu in acte pentruca casa a fost reconstruita total din banii noștri .va mulțumesc cine ma ajuta
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ce vreti dvs, dar w important sa vrea și sotul.
Daca vrea si socrul, va doneaza ambilor, casatoriti sau nu.
Daca vreti sa nu stie socrul, iar sotul vrea, adoptati la casatorie regimul comunitatii conventionale, introduceti
prin conventie aceasta casa( daca e la acea data donata sotului) in comunitatea de bunuri.
Regimul matrimonial se poate schimba dupa un qn de la casatorie, deci puteti face operatiunea si mai tarziu.

Nu e de dorit sa va doneze sotul ca donatia se poate revoca pe timpul casatoriei , iar de vânzare intre soti nu poate fi vb.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Adaugare proprietar apartament bdgabi bdgabi Buna ziua Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma ... mariasab mariasab Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma adauge in titlul de proprietate al apartamentului? E nevoie de avocat/notar , sau se poate face ... (vezi toată discuția)