avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT

Cum se constata un furt? Cine il constata? Daca spre exemplu, se fura curent, curent pe care eu il platesc si fara acordul meu cineva fura curent? Cum se procedeaza pentru a fi pedepsit?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:34, 2 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati prin plangere penala, politia sau parchetul.
Multumesc. Inainte de asta as vrea sa va intreb daca se incadreaza la furt, dupa pararea mea da.
Pe spatiul comun fara acordul nimanui presedintele asociatiei si administratorul au instalat lampi electrice si prize care functioneaza cu curent electric. Mentionez ca sunt pe casa scarii si foarte important de retinut este ca noi proprietarii platim acel curent electric la dezvoltator pe factura. Eu consider ca fara acordul meu si al celorllati, acest doi indivizi fura. Fura banii mei impunandu-si lucrarile prin care eu platesc, fara acordul meu, acel curent electric. Pot chema si un echipaj de politie sa constate furtul, va rog?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutati in asociatie aceasta problema, nu mi se pare o situatie pentru care sa sesizati politia.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
nu vi se pare sau nu este?
Ce anume sa discut? Furtul? Este sau nu este furt? Asta am intrebat.
De ce nu vi se pare? Pentru ca nu ESTE UZANTA... Dar cum se numeste domnule avocat luarea cu forta a unui bun fara acordul meu? Furt se numeste, nu trebuie sa fii avocat ca sa spui asta.
Astept, totusi, poate aveti o explicatie legala nu doar o parere subiectiva bazata pe lipsa unor asemenea plangeri inexistente. Suntem obisnuiti sa limitam modul de gandire la ceea ce am mai vazut si cunoastem.
Multumesc.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Discutati in asociatie aceasta problema, nu mi se pare o situatie pentru care sa sesizati politia.

Nu e furt.
Toate cheltuielile cu spațiile comune revin proprietarilor.

ART. 654 - Cod civil
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.

Vorbiți la asociație și vedeți în care situație că încadrați.

Poliția nu are nici o treabă cu situația D-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc cheltuielile care revin cu intretinerea garajului ... russucamelia russucamelia Trebuie sa platesc cheltuielile care revin cu intretinerea garajului subteran (curent, repararea usii, curatenie, etc) , chiar daca eu nu detin loc de parcare ... (vezi toată discuția)
Reparație acoperis mihaela chirvasa mihaela chirvasa Locuim intr-un bloc cu acoperis și de fiecare dată când plouă afară ploua si in pod.Suntem 9 apartamente în bloc și am vorbit cu vecinii că acoperișul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. suntem o asociatie de proprietari cu loturi de parcare ... Valpetrescu Valpetrescu Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari cu loturi de parcare achizitionate in garajul din subsolul imobilului. Unii proprietari nu au insa lot de parcare ... (vezi toată discuția)