avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie forțată la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie forțată la locul de munca

Buna, mă aflu în următoarea situație: am solicitat o zi libera la locul de munca cu 16 zile înainte de a avea nevoie. Nu am primit nici un răspuns din partea conducerii. În ziua pentru care am solicitat liber am fost nevoit să îmi iau o zi de concediu medical deoarece am avut diaree . La sfârșitul lunii am constatat că am primit o penalizare de 50% din bonusul lunar pe motiv că : încălcare roi - cm peste solicitare liber. Când am solicitat explicații am primit următorul răspuns: ori accept ,ori plec. Mi-am dat demisia . Doresc să merg in instanță . Credeți că am.vreo șansă de a câștiga?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:34, 30 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa puteti demostra ca demisia dvs a fost influentata de catre angajator in instanta.
Buna, eu vreau sa demonstrez că decizia de penalizare este ilegala și abuzivă, lucru care a dus la demisie

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa puteti demostra ca demisia dvs a fost influentata de catre angajator in instanta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti decat sa atacati in instanta decizia de incetare a c.i.m. si decizia de reducere a bonului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot combate restructurarea intr-un proces? ronin76 ronin76 Buna ziua. Lucrez la o multinationala intr-o pozitie de top management. Conduc un departament care sustine compania cu 70% din cifra de afaceri. Compania e pe ... (vezi toată discuția)
Probleme serioase cu angajatorul Catalin P Catalin P Va salut, Ma numesc Catalin si sunt angajat la o firma tot din Ploiesti. Vreau sa va prezint mai multe abateri, si sa ma sfatuiti cum sa procedez. Iata ... (vezi toată discuția)
Contestație măsură disciplinară retrogradare în post, și demisie în timpul procesului intentat. cum credeți că va aprecia instanța acest gest? CriSSalex CriSSalex Am o situatie aparte si va rog sa imi comunicati o parere. Ma aflu in situatia ca, in baza luarii unei masuri disciplinare sa fiu retrogradat din functia de ... (vezi toată discuția)