avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil minor

Bună seara! Am nevoie de un răspuns pentru urmatoarea situație: Fetita mea, în vârstă de 6 ani jumătate, în momentul de față este la tatăl ei. Noi fiind despărțiți, fata locuind cu mine în primii 3 ani. În urma certurilor si a batailor primite de la el am decis să rup relația. Nu am fost căsătoriți. Fata a locuit cu mine timp de aproximativ 3 ani de zile, după care, din cauza situației mele financiare, am decis de comun acord cu tatăl fetei sa îi dau procură, el lucrând în Spania. Am acceptat situatia asta stiind că el are o situatie mai bună financiar. Însă lucrurile în acest moment nu stau cum mi-aș fi dorit. În acești 3 ani, de când fata stă cu el, a schimbat mai multe femei, s-a mutat la fiecare în parte, el neavând o locuinta a lui. De cate ori a venit în țară, până sa se despartă de utima concubina, a lasat fata la nemurile concubinelor, dar niciodată la mine, el plecând cu concubina în Spania. De cate ori vine vorba să stea fata cu mine gaseste motive sa nu o lase. Iar la acest moment el s-a despartit si de ultima lui concubina, pe data de 13 pleacă în Spania pentru ceva timp, fără fata, eu nu am fost anunțată de acest lucru. Fata doreste sa o lase la sora lui, pe motiv că așa vrea el. Si eu doar sa vin sa o vozitez in weekend-uri. Pe cea mică a plimbat-o de la o școală la alta, țin sa menționez că eu sunt căsătorită legal de 2 ani si am o fetita împreună cu soțul meu, am un domiciliu stabil la părinții mei. Avem camere separate. Suntem în construcții, vrem să ne extindem cu casa. Îmi doresc din suflet ca fata sa aibă domiciliul la mine, sa stea cu mine, soțul si sora ei. Ele 2 se cunosc si se iubesc mult. Nu îmi mai doresc sa fie plimbata de colo până colo fără un rost. Sotul meu munceste, are un salariu de peste 3000 lei. Anul trecut statea cu ea în Spania, a venit în vacanță si i-am dat din nou procura, mai are termen 2 ani. La fel, fata obisnuindu-se cu Spania, cu prietenii ei. Dar acum e plimbata peste tot si nu mă mai lasă sa o vad cand vreau sau sa o iau când vreau. Țin sa menționez ca fără stirea mea, după despărțirea de concubina lui, el stia că pleacă singur în Spania, s-a dus la notar împreună cu sora lui si a semnat pemntru ca aceasta, cat timp el este plecat să poată semna sora lui pentru fata mea, în caz că are nevoie. Ce pot face ca eu să obțin domiciliul ei la mine, sau ce poate face el având procura pe încă 2 ani? Mulțumesc anticipat si scuzați romanul.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:20, 29 Decembrie 2019
Este foarte greu sa obtineti custodia.
Mergeti cu actele la avocat pentru a se vedea in concret ce se poate face.Este necesara o discutie si pe baza de probe.
Este posibil sa aveti nevoie de 2 ore la avocat ca sa aveti timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, schimbarea domiciliului minorului ciorba ciorba Fosta mea sotie vrea sa plece in Anglia dupa concubin, cel cu care a fost din timpul casatoriei. Eu nu imi dau acceptul sa plece cu fetita noastra de 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil valymylove valymylove Buna ziua ...din cate am inteles in momentul in care te desparti de sot/sotie avocatul poate obtine acordul ca pana la finalizarea procesului pentru custodia ... (vezi toată discuția)
Vrea sa vina acasa ContSters71776 ContSters71776 sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ... (vezi toată discuția)