avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna in cazul concedierii pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna in cazul concedierii pe timpul perioadei de proba

Buna ziua,

Ma intereseaza daca angajatorul este obligat sa plateasca zilele de concediu neluate, tinand cont ca acesta a trimis notificarea de concediere in timpul perioadei de proba. Este vorba de 19 zile calendaristice lucrate.

De altfel ma intereseaza daca pot cere despagubiri pentru zilele in care am fost chemat la munca inafara contractului.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 30 Decembrie 2019
1. La incetarea c.i.m., angajatorul are obligatia de a va compensa in bani zilele de CO neefectuate, conform art.146 alin.3 C.mun.

2. Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

In speta, puteti solicita plata orelor suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare angajator dupa ingrijire copil/ co neefectuat artgirloana artgirloana Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca dupa intoarcerea din ingrijire copil, la schimbarea angajatorului mai pot beneficia de plata zilelor de concediu ... (vezi toată discuția)
Plata la lichidare a concediului neefectuat de anul anterior lilly11a lilly11a Buna ziua, am o nelamurire. Un salariat caruia urmeaza sa ii inceteze contractul de munca, are zile de concediu neefectuat si din anul anterior. Acestea se ... (vezi toată discuția)
Plata co dupa incheiere cim EdgeGL EdgeGL Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra in speranta ca gasesc o solutie la o problema critica: In curand mi se termina suspendarea CIM la fosta societate unde am ... (vezi toată discuția)