Vreau să vă întreb ce declarații trebuie să depun în contextul de mai jos:
În decembrie 2018 m-am înregistrat ca PFA, fără TVA, CAEN-uri de sistem real, deși eu credeam că eram normă de venit.
În decembrie 2018 am cumpărat bilet de avion de la Wizz Air, am specificat acolo CUI-ul meu fără RO, factura are CUI de Ungaria, deci e achiziție intracomunitară.
Apoi am mai făcut niște achiziții în România, am bonuri cu CUI fără RO, nu le-am declarat deloc, nici pe acestea, nici achiziția biletului din decembrie.
Am emis o factură către un client din Germania, în decembrie 2018, mi-a plătit în ianuarie, după ce am obținut CUI cu RO, TVA, deci după ce i-am dat noul meu CUI. Deci din ianuarie 2019 am devenit plătitor de TVA și mi s-a schimbat CUI-ul, a devenit cu RO.
De atunci am început să depun declarațiile 390, 394, 300
În 1 martie am achizitionat un alt bilet de avion pe internet de la Wizzair, factura e cu CUI de Ungaria, în Euro, deci se consideră achizitie intracomunitară.
Pe 2018 nu am depus nicio declarație. În 2019 am depus declarațiile trimestrial (cu întărzieri). În declarația din 2019 am inclus și date pentru 2018, am spus că am avut venit 0, achiziții 0, cotizații minime la CAS și CASS, și atât.
Acum, eu trebuie să depun documente, este ok? :
- declarația 092 pentru modificarea perioadei fiscale pe lunar în loc de trimestru. Să fac 092 începând cu data de decembrie 2018, sau martie 2019? Eu în decembrie eram fără TVA, dar în sistem real. Am depus vreo altă declarație pe 2018?
- să depun pentru lunile din urmă declarațiile lunar 300, 390, 394
- să adaug bonurile din ianuarie, cele cu CUI fără RO și să le includ în primele declarații
Așa... Am făcut astăzi declarația 092, începând cu luna aprilie.
Mi s-a spus că nu e necesar să declar facturile din perioada când aveam CUI fără RO, chiar dacă am achiziționat intracomunitar, deoarece nu eram plătitor de TVA. Este ok?
Deci de-acum trebuie să refac și să trimit declarațiile lunar (nu știu exact care dintre ele., cred că toate 3...). Trebuie să le refac pe toate? 300, 390, 394? Până acum le-am făcut trimestrial, acum trebuie refăcute lunar, e ok?