Vreau să vă întreb, despre această declarație 092,
Eu trebuie să fac această declarație, deoarece cred că nu am depus-o, deși nu sunt 100% sigur.
În declarația 92 trebuie cumva să trec faptul că acolo ar trebui să spun că am primit o plată din UE, când eu nu eram plătitor de TVA?
Dacă da, ce dată trebuie să trec în acest document?
Deci eu am emis o factură către client, cu data "A", apoi clientul a avut nevoie de RO. Am cerut de la ANAF, I l-am trimis, el a livrat banii, dar la data "B". Dar data facturii a rămas data "A".
În declarația 092 trebuie să trec data "A" sau data "B"?
Eu nu țin minte să fi trimis declarația 092, dar am fost pe la ANAF ca să îmi dea RO (CUI de TVA). Mi l-au dat. Dar nu mai știu ce documente am completat, aveam mai multe opțiuni, parcă 091, 092, sau 072..., nu mai țin exact minte, câteva persoane m-au îndrumat să completez anumite formulare, după aceea am aflat că de fapt nu erau necesare, și până la urmă nu știu exact ce documente am dat, pe moment m-a interesat doar să primesc mai repede CUI-ul ca să pot încasa banii.
În mod sigur nu am depus la ANAF o declarație în care să declar suma respectivă de la client.
Celor de la ANAF le-am spus că vreau TVA, deoarece vreau să primesc bani intracomunitar, și mi-au acordat CUI-ul, dar, la justificare este trecut că am TVA prin opțiune.
Am vreo posibilitate să văd dacă am trimis deja declarația 092? (Ca să nu o trimit duplicat).
E posibil să trebuiască să trimit și alte declarații? Legat de prima plată primită din UE.
Mulțumesc!
Violeta Chele a scris:
Bună ziua! Da, trebuie făcute lunar declarațiile. Prima dată trebuie să depuneti declarația 092 pentru modificarea perioadei fiscale (aceasta se face până pe data de 5 a lunii urmatoare achiziției intracomunitare).
Dacă nu ați facut, faceti acum declarația 092 cu data de atunci si depuneti declarațiile 300,394,390 lunar.