avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA, achiziții intracomunitare, sunt necesare ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA, achiziții intracomunitare, sunt necesare declarații lunare?

Fiind PFA în sistem real, plătitor de TVA, am efectuat câteva achiziții intracomunitare (bilete de avion și de tren).
Am primit și plăți de la client din Germania (EU).
Am făcut declarațiile trimestrial (300,390, 394).

Este necesar de acum să le fac lunar, ținând cont de faptul că am achiziții intracomunitare?
Ce se întâmplă dacă nu le-am declarat? Trebuie să le declar de acum încolo?
Cel mai recent răspuns: Petrovic , utilizator 18:00, 7 Ianuarie 2020
Da, sunt achiziții de servicii. Practic, e bilet de avion.
Sunteți sigur că nu trebuie schimbată perioada?
Eu am schimbat-o, și acum vreau să aflu dacă am greșit.

Iulian Manea a scris:

Daca sunt doar achizitii de servicii, nu trebuie sa treceti la perioada lunara.

Mulțumesc.
Într-adevăr, doar la achiziția de bunuri intraeuropean sunt obligat să trec perioada la lună. La achiziția de servicii, nu. Biletele de tren și avion sunt servicii, prin urmare nu trebuie să schimb perioada fiscală; e ok trimestrial deocamdată.

Iar 390 sunt obligat să o declar în fiecare lună în care am avut tranzacții intracomunitare, indiferent dacă am perioada fiscală trimestrial sau lunar.

Iulian Manea a scris:

Daca sunt doar achizitii de servicii, nu trebuie sa treceti la perioada lunara.

Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Petrovic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)
Pfa, modificare declarații, 092, modificare declaratii din urmă Petrovic Petrovic Vreau să vă întreb ce declarații trebuie să depun în contextul de mai jos: În decembrie 2018 m-am înregistrat ca PFA, fără TVA, CAEN-uri de sistem ... (vezi toată discuția)
Declaratii tva codew codew Buna ziua, Sunt in curs de inregistrare pentru TVA. Am depus declaratia 070: trecere la TVA prin optiune. Am un contract cu o firma din UE. Prestez servicii ... (vezi toată discuția)