avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interdictie tata copil nenascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interdictie tata copil nenascut

Buna ziua. Ma aflu in trista situatie in care astept un copil si nu sunt casatorita cu tatal acestuia, desi sunt in luna a 8-a de sarcina inca nu reusesc sa am o buna comunicare cu acesta, nu formam o relatie din cauza neintelegerilor care mi-au facut atat rau, sanatatea mea si a copilului este precara si voi naste prematur, iar din partea lui si a familiei acestuia am parte doar de discutii inutile care imi fac rau psihic. Am si eu nevoie de un temei legal prin care sa pot pune punct viitoarei relatii dintre el si copil. Menționez ca mi-am suportat singura toata cheltuielile datorate sarcinii. Nu îmi doresc pensie alimentara de la el. Cum as putea sa refuz legal ca el sa recunoasca copilul si implicit sa aiba drepturi asupra sa? Mulțumesc anticipat. Apreciez orice parere avizata.
Cel mai recent răspuns: Dalya29 , utilizator 19:48, 30 Decembrie 2019
Unica soluţie pentru doleanţa Dvs. este să plecaţi cât mai departe din ţară, într-o ţară cu care Romania nu are încheiate acorduri de reciprocitate, să naşteţi acolo cu tată necunoscut şi să luaţi viaţa de la început, dvs. cu copilul care se va naşte.
Altă soluţie nu aveţi.
Am si eu nevoie de un temei legal prin care sa pot pune punct viitoarei relatii dintre el si copil.

nu exista asa ceva.
Nu aveti cum sa impiedicati tatal sa isi recunoasca copilul daca vrea si nici sa ii impiedicati sa aiba o relatie.
daca plecati si va luati viata de la capat in alta tara, ii va fi mai greu sa va dea de urma.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Multumesc pt raspuns

gi-jane2, moderator
Puteti obtine doar interdictie sa se apropie de dvs. daca v-a agresat, mai ales in aceasta perioada daca sunteti gravida.

Daca el va dori sa recunoasca copilul va reusi deoarece are si el acest drept si copilul.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va mulțumesc pt raspuns.
Ultima modificare: Marți, 31 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie nou-nascut Danutza5 Danutza5 Sunt insarcinata in 3 luni , taticul a refuzat din start ideea si m\'a presat pana acum o luna sa avortez , de o luna nu mai vorbim deloc dar inainte de asta ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa depind de tatal copilului analisa18 analisa18 Buna ziua,nu sunt casatorita si in curand voi naste si doresc sa nu depind de tatal copilului care cu siguranta isi doreste sa il recunoasca numai din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu ... Mihaela Abrudan Mihaela Abrudan Buna ziua! In urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu care nu an fost casatorita am un copil pe care tatal a refuzat sa il recunoasca. Timp de 5 luni ... (vezi toată discuția)