avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt posibilitatile legale ale promitentului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt posibilitatile legale ale promitentului cumparator in urmatoarea speta?

Prin antecontractul de vanzare cumparare incheiat la data de 23.02.2008 X in calitate de promitent vanzator s-a obligat sa transmita lui B in calitate de promitent de cumparator dreptul de proprietate asupra suprafetei de 1500 mp teren intravilan situat in loc. Filiasi. Pretul stabilit de parti pentru bunul anterior indicat a fost de 15 000 lei, pret achitat de catre B la momentul incheierii antecontractului.
Conform vointei partilor contractul in forma autentica urma sa se incheie la data de 4.07.2008. La data de 4/07.2008, cu ocazia perfectarii contractului in fata notarului, promitentul cumparator B afla ca X nu este singurul proprietar asupra suprafetei de 1500 mp intravilan ci, aceasta suprafata face parte dintr-un lot mai mare de teren, de aproximativ un ha, lot ce apartine tuturor mostenitor lui G, printre acestia, vocatie succesorala avand si X.
Care sunt posibilitatile legale ale lui B?
una din posibilitati ar fi desfiintarea contractului si restituirea sumeai de bani, dar mai exista si alte solutii pe care nu le-am gasit daca ma poate ajunta cineva cu alte idei sau chiar solutii, pentru ca ele exista! Va multumesc mult:*
Faptul ca "B" a achitat suma la acel "moment" al incheierii antecontactului, de ce trebuia sa existe probleme? In final, "cinevasuspect" ce vrei cu adevarat? Faci parte din "imparteala"? Se poate desfiinta acel contract, cu cheltuielile de judecata pe care le va casiga "B", cu siguranta!
este o speta la care caut mai multe solutii, eu am gasit una sau chiar 2 si as vrea sa aud si parerile altora, am gasit-o intr-o carte de spete in timp ce ma pregateam pentru examen la drept civil si am zis sa cer si parerea altora mai experimentati care stiu si alte solutii pentru ca ele exista, va multumesc pentru acordarea raspunsului dv.
E cumparator de buna credinta.Se poate adresa instante de judecata in vederea antementinerii contractului.Si a pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
Ulterior ,ceilalti coindivizari se vor indrepta impotriva vanzatorului , in vederea impartirii , conform cotei parti din dreptul de proprietate , a pretului.
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren florin_77 florin_77 buna ziua.pot cumpara un teren nedezmembrat de la o persoana fara accordul celorlalti mostenitori?care este solutia cea mai buna:vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Conventie DIX DIX Buna. In urma incheierii unei conventii(promisiune de vanzare-cumparare )am obtinut un teren in suprafata de 1500 de mp intravilan urmand sa perfectez vanzarea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)