avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calitatea de proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calitatea de proprietar

La mulți ani!
În Contractul de cumpărare al apartamentului în locuim eu și soțul meu, suntem trecuți amândoi.
Soțul meu este trecut primul iar eu a doua in calitate de coproprietar. Președintele asociației, i-a dat soțului meu să completeze un act adițional la cererea de aderare la asociația de proprietari. Ulterior, eu am făcut o sesizare și cenzora mi-a pus în ușa apartamentului și mie o cerere de aderare la asociația de proprietari (act adițional). Fără să anunțe, fără să sune la ușă, deoarece noul președinte o consideră "de încredere cu toate că ea trebuie să-și de-a demisia pentru nerespectarea sarcinilor ce i-au revenit și îi revin, fiind "aleasă" în ad. generală deși nu este proprietar în condominiu. Întrebarea mea este: trebuie să depun și eu o cerere de adeziune la asociatia de proprietari ca să se considere că sunt proprietar cu drept de a alege și a fi ales, cu drept de a face propuneri și sesizări in cadrul asociației de proprietari din care eu consider că fac parte prin cererea de aderare la asociația de proprietari depusă de soțul meu?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:34, 2 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Probabil ca asa cum este tiparita cererea respectiva, nu se da de inteles ca o locuinta poate avea mai multi proprietari. Nici nu vreau sa vorbesc despre situatia in care proprietarii sunt sotul si sotia in parti egale de proprietate (50% +50% - ceea ce arata ca nu sotul este primul proprietar si sotia al doi-lea proprietar - intelegeti, da?). Poat sa vorbesc despre situatia in care o locuinta are mai multi proprietari care nu sunt soti sau alte rude.
Ce trebuie facut; in cererea de adeziune - cum ii ziceti dvs., in mod normal ar fi trebuit sa fie trecuti ambii proprietari (dvs. si sotul) astfel incat nu ar mai fi fiost discutii. Adevarul este ca si cenzora face exces de zel, dar a fost provocata de actiunea dvs.
Repet, sa fie invatatura de minte si pentru altii - pe cererea / actul aditional, trebuia sa se completeze ambii proprietari si atunci nu mai erau discutii, dar cum am scris mai sus, situatia a fost provocata de catre dvs. deoarece nu v-ati sfatuit cu sotul, la completarea documentului de aderare.
De ce sa va anunte, sune la usa, ce sa mai discute cu dvs. ?
Luati actul semnat de sot, completati si numele dvs., 9eventual si procentele ce revin fiecaruia) si ati rezolvat chestiunea.
Ca cenzora nu este membra in condominiu, este o alta chestiune, dar legal este permis acest lucru - daca, cenzora va presteaza un serviciu in baza unui contract de prestari de servicii.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membri de asociatie fara acte de proprietate Costica33 Costica33 In afara de 3 proprietari, membrii asociatiei noastre nu au prezentat actul de proprietate la asociatia de proprietari desi aceasta a trecut prin procesul de ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Acord asociere ursulina ursulina Bună ziua! Asociația noastră de proprietari a avut la înființare 23 de membri din care au rămas 11 membri prin vânzări sau decese. Ce ar trebui să ... (vezi toată discuția)