avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere minor cu dubla cetatenie din tara straina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere minor cu dubla cetatenie din tara straina

Sunt casatorita cu cetatean turc, avem o fetita cu dubla cetatenie, insa pasaport romanesc, cu domiciliul in romania. Am decis sa urmam sotul in turcia, insa dupa 3 luni lucrurile nu au fost tocmai ok, si i am propus sa ma intorc in romania cu fetita. El sustine ca a anuntat politia de frontiera pt o posibila tentativa de rapire a copilei, ca sa nu o pot scoate din tara. Insa eu am o procura facuta in romania de la el. Pot scoate copilul din turcia daca are domiciliul in ro pe pasaport? De obicei la intoarecre in romania niciodata nu ne au cerut alte acte decat pasaportul.
Ma paxaleste, sau este posibil ceea ce zice?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:18, 2 Ianuarie 2020
luati legatura cu un avocat acolo, sa vedeti ce drepturi aveti. Puteti cere ajutor si la ambasada.
Chiar daca reusiti sa plecati, va poate acuza de rapire.
e posibila si varianta lui, dar puteti verifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor lizidesign lizidesign Buna ziua, Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie sibel sibel dupa obtinerea dublei cetatenii turca dupa casatorıe cu cetatean turc ce se va intampla cu pasaportul romanesc va maı fı nevoıe.cu ce ... (vezi toată discuția)