avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Întrebare despre deductibilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Întrebare despre deductibilitate

Am cumpărat câteva produse pe PFA, care depășesc 2500, 3000 lei - telefon, laptop.
Sunt PFA, în sistem real, plătitor de TVA).

Am câteva întrebări referitoare la aceste produse:

1) Este ok să nu le trec pe inventar, și să nu le deduc?
Nu mai vreau să le deduc, deoarece e prea stufoasă procedura (din moment ce fiecare produs depășește suma de 2500 trebuie să le trec pe inventar și să fac un plan de recuperare).

Nu vreau să le deduc deoarece trebuie să facut un plan de deducere pe câțiva ani, iar banii îi voi vedea în timp, și nu vreau să mă complic acum cu procedeul de deducere.

2) Este ok să declar aceste produse în declarațiile periodice? (300, 390, 394).
Bănui că trebuie să le declar, deoarece am trecut pe facturi PFA-ul meu, și CUI.

Referitor la TVA, îmi voi recupera TVA-ul? din moment ce produsul costă peste 2500?

3) Este ok să trec produsele în programul de contabilitate ca materiale auxiliare?
Când scriu facturile, în programul de facturare, la fiecare produs trebuie să specific tipul produsului. Acolo pot să pun "obiecte de inventar", "materiale auxiliare", "alte materiale consumabile", etc, Întrebarea e, este corect sü pun acolo "materiale auxiliare", și nu "obiecte de inventar"?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2020
Petrovic, utilizator

Alte discuții în legătură

Detalii despre tipul produselor la înregistrarea facturilor în program de contabilitate Petrovic Petrovic Eu folosesc programul Saga pentru introducerea facturilor în program de contabilitate pentru PFA-ul meu. Văd acolo că am tipul produselor: - mărfuri ... (vezi toată discuția)
Pfa, cheltuieli deductibile, produse pe care le folosesc dar aparent nu sunt pentru activitățile mele Petrovic Petrovic Sunt PFA plătitor de TVA în sistem real, lucrez pe testare software. Am cumpărat multe produse pe care trebuie să le trec la cheltuieli. Unele dintre ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu achizitia unui utilaj alina_gorgan alina_gorgan in anul 2014 am cumparat pe PFA un utilaj fara de care nu imi pot desfasura activitatea. Doresc sa stiu daca la sfarsitul anului 2014 pot sa-mi deduc din ... (vezi toată discuția)