avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minori

Dacă mi se face procură voi avea nevoie și de pașapoarte?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:39, 3 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
DA
Trebuie sa existe procuri si pt iesirea din tara si pentru pasapoarte.
Puteți să ieșiți cu copilul din țară în baza unui pașaport valabil deținut de copil și a unei declarații notariale cu acordul exprimat de celălalt părinte.
Dacă copilul nu deține un pașaport valabil, trebuie să mergeți ambii părinți împreună cu copilul la servciul pașapoarte pentru eliberarea documentului de călătorie. Dacă unul dintre părinți nu poate să vină, îl poate mandata pe celălalt părinte, adică îi dă o procură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aducere copil din romania inapoi in strainatate... ioana d ioana d"arc buna seara,am un copil nascut in strainatate pe care l-am dus in romania si are grija mama mea de el,as vrea sa il aduc inapoi si vreau sa stiu ce acte am ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Trecere frontiera parintii si copilul minor errica errica Avem un copil minor de 8 ani care este trecut in pasaportul ambilor parinti. Pentru a trece frontiera impreuna cu ambii parinti mai este nevoie de alte acte. ... (vezi toată discuția)