avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC solicitat de catre tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC solicitat de catre tatal copilului

Buna seara,
Urmeaza sa nasc pe 30.01.2020, atat eu cat si tatal suntem salariati si am realizat venituri in ultimii 2 ani. Problema pe care nu am reusit sa o deslusesc este urmatoarea:
Poate tatal beneficia de CCC imediat ce se naste copilul sau este neaparat sa treaca cele 42 de zile ( c. De maternitate)?
Eu pe parcursul sarcinii nu am avut niciun fel de concediu,sunt angajata la propria firma. Nu mi-am luat nicio zi din cele 84 din 126. Erau obligatorii?
Doresc sa mi continui activitatea profesionala dupa nasterea copilului iar tatal sa intre in ccc.
Care sunt pasii ce trebuiesc urmati?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
georgianaavram, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgianaavram , utilizator 16:00, 3 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal va intra in CCC, dupa cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu.
Dar daca imi iau concediu fara plata?
Si am mai auzit despre un nr de 15 zile pe care tatal trebuie sa le ia dupa nasterea copilului...un curs de puericultura cred....?

Cornel Vasile a scris:

Tatal va intra in CCC, dupa cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu.

Prezint urmatoarea situatie si as avea rugamintea sa mi se spuna daca este un traiectu corect :
Dupa nastere, voi sta cele 42 de zile in cm ,timp in care tatal beneficiaza de c paternal 15 zile.
In cea de a 43 a zi, tatal isi inainteaza dosarul pentru CCC.
Daca tatal intra in CCC, iar eu revin la serviciu, beneficiez de stimulentul de insertie?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru tata wbo88 wbo88 Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: Momentan ambii parinti lucreaza, mama urmeaza sa intre in concediu de risc maternal, apoi concediu prenatal, ... (vezi toată discuția)
Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Drepturi concediu creștere copil Ramona99 Ramona99 Bună ziua, Tatăl poate sa își ia concediu paternal (15 zile dacă a făcut cursul de puericultura) și după sa își ia și concediu de creștere copil ... (vezi toată discuția)