avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia exclusiva

Buna ziua,

In urma pronuntarii divortului copilul a ramas cu mine, dar custodia este comuna. De 5 luni nu mai stim nimic de tatal copilului si as dori sa stiu ce demersuri ar trebui sa urmez pentru a obtine custodia exclusiva in cazu in care as dori sa ies din tara cu copilul sau in orice alta circumstanta in care as avea nevoie de acordul tatalui.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:17, 4 Ianuarie 2020
Pentru exercitarea exclusivă a autorității părintești este nevoie de motive întemeiate. Un motiv ar fi acesla că nu puteți să luați legătura cu tatăl copilului, adică nu știți unde se află și nici nu puteți afla, astfel că în caz de nevoie nu se poate lua o decizie în interesul copilului.
Mai puteți cere ca instanța să suplinească acordul tatălui pentru ieșirea din țară.
Da, ați putea invoca dezinteresul părintelui ca motiv al exercitării autorității părintești în exclusivitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totala anemone4u86 anemone4u86 De poate obtine custodie totala asupra minorului, in ideea in care in prima instanta s-a stabilit custodie comuna. Si daca celalalt parinte nu isi exercita ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva minor natalia1303 natalia1303 Bună ziua. Am o fetita de 5 ani, si custodie comuna cu fostul soț. As dori sa stiu, dacă este posibil, cu acordul fostului sot, sa obțin custodie exclusiva ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)