Buna ziua !
Lucrez in mediu de radiatii (instalatii radiologice,zonz II de radiatii conf.art 28,alin.1,lit.b din legea 127/2019) de la 1 mai 2006 , in prezent avand vechime in munca de 36 ani , insa institutia angajatoare nu mi a acordat benefiiciile incadrarii in grupa corespunzatoare (grupa a doua) . Potrivit reglementarilor Legii (art.51,alin 1 si 3) , la implinirea a 17 ani de munca in acest mediu , fara a se tine seama de varsta( am 55ani) , as putea beneficia de iesirea la pensie?
Sau ce demersuri ar trebui sa fac pentru a beneficia de incadrarea in grupa corespunzatoare mediului de munca ?Sau daca am inteles bine legea salarizarii?
In perioada 2001-2015 pentru a putea beneficia de incadrarea in grupa de munca, firma trebuia sa intocmeasca documentele cerute de lege, sa obtina avizul ITM pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca si sa va nominalizeze pe locri de munca incadrate in grupa de munca, prin decizie interna a angajatorului.
Documentele se intocmeau anual (HG nr. 261/ 2001 cu modificarile si completarile ulterioare, anual, ultima HG nr. 1014/ 2015).
Grupe de muncă
Delicostea
Bună ziua.
Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or ... (vezi toată discuția)