avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lotizare /cale acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lotizare /cale acces

Buna ziua,
Avem o situatie locala cu privire la iesirea de indiviziune si anume:
_exista 3 coindivizari in urma unei succesiuni dobandita prin act notarial
_nu s.a solicitat cale acces pt loturile care nu sunt direct la strada principala
_un lot s.avandut prin act de vanzare cumparare de la tatal coindivizar la fiu
_in anul 2015 s.a edificat in curtea imprejmuita de la drumul principal ,teren aflat in intravilan in urma intabulare act vanzare cumparare o casa si o parte din gard s.a refacut ,s.a emis certificat urbanism,avize proiect ,nu s.a reusit emitere autorizatie constructie deoarece cadastru nu a emis aviz pe motiv ca exista anumite surapuneri pe cale acces existenta pe o latura a vecinilor.Proprietarul cotei s.a mutat cu domiciliul declarat la adresa conform nomenclatorului stradal,la strada principala.
_vecinii din partea nordica,au cumparat terenul si cale acces dupa anul 2014_2015,in numar de 7 pe tot lotul, au edificat constructiil no
_terenul nostru este imprejmuit din anul 1994 cand s.a emis titlul de proprietate
_exista PUZ din anul 2009 privin acord Primarie pentru constructii si imprejmuiri
_in anul 2018 ,cei doi coindivizari au depus o sesizare cunoscand ca nu s.a finalizat autorizatia de constructie,cu pretentia ca nu au fost intrebati si ca s.au edificat si alte constructii noi fata de alte existente din 1995 ,prezente in aceiasi imprejumire si ulterior la intanta partaj juidiciar cu pretentia la cale de acces indiferent ca s.a lasat 1 m pe lungimea constructiilor vechi si noi pt alipire pe calea de acces a vecinilor,asa cum a permis situatia cunoscuta din teren,si pretentia dupa 4 ani de la partaj ca vor si cale de acces indiferent de consecinte,adica si delorarea constructiilor noi si vechi,gard si am depus dovezi privind faptul ca au cunoscut si au tacut.
Expertul.judiciar a stabilit lotul cu constructiile sa fie atribuit cumparatorului si a celui sanctionat cu intrarea in legalitate ,chiar daca constructiile erau edificate de tatal sau iar tatal a vandut decat cota de teren nu si constructiile,insa instanta insista a treia oara la expert sa stabilesca cale de acces la loturile care nu au la strada principala,prin interiorul terenului,chiar daca si la rsport cat si la suplimentul la raport expertul a mentionat ca latimea terenului din lotul cu constructiile este de 11,83 ,lot aflat in intravilan,a intabulat si descarcat drept proprietate act de vanzare din 2015 comunicat fara a se emise cerere de revizuire si exista constructii la.limita carora s.a lasat 1 m posibil pt alipire la calea de acces a vecinilor si propunere de folosire comuna conform act vanzare cumparare cale acces cu acces comun asa cum a consfintit proprietarul initial.
Daca expertul ar respecta insistentele judecatorului ce solutie ecista in apel?Mentionez ca am mentionat in obiectiuni inclusiv posibilitatea uzucapiune privind folodinta terenului si a constructiilor din 1995 de catre vanzatorul cotei ,tatal cumparatorului ,constructiile din anul 1995 nu au facut obiectul partajului coindivizarilor,au fost incluse innraportul expertului ,insa nu apar in cartea funciara si dovada ca si calea de acces a vecinilor este folosita de mai.mult de 10 ani,mai exact actul lor pe cale acces este din anul 2006.
Daca ma puteti ajuta cu o varinta posibila privind solutionarea situatiei,am inincercat sa primim acordul vecinilor,nu toti sunt interesati sa ni.l ofere din diverse motive?!
Cu stima
Elena
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Ghiuleanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Teren fara cale acces AC AC Buna ziua! Am cumparat in 2005 un teren intravilan, am construit casa si acum asteptam cu mare alai astfaltarea:). Numai ca strada este privata. Suntem 8 ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ? mist mist Buna Ziua, Am cumparat un imobil aflat in indiviza la inceputul anului 2000 si ilterior s-a procedat la iesirea din indiviziune - constituindu-se 2 loturi ... (vezi toată discuția)