Buna ziua , am și eu o întrebare
Am stat cu cineva aproape 4 ani de zile suntem necăsătoriti , avem 2 copii gemeni fata și băiat , copii sau născut în Londra unde practic acolo am stat până acum 1 luna de zile impreuna cu părinții mei care au fost lângă mine de când s-au născut copii , nu ne mai intelegeam și am plecat cu copii și părinții mei in Romania precizez tatăl meu are inputernicire pe copii până în mai 2020 , din cauza alcoolului geloziei scandalurilor , el acum mă amenința că îmi ia copii că mă da în tribunal că a pus camere de înregistrat în casă de care eu nici nu știam, că am convorbiri cu bărbații și multe prostii ce o mai avea ok in cap .
Ce e de făcut îndrumațima dvs??
Mulțumesc
incepeti un proces aici pt stabirea modului in care veti exercita autoritatea parinteasca, sa se stabileasca locuinta copiilor la dvs in Romnia, pensia pe care tatal o va plati, ..
Contactati un avocat.
Trebuie să formulați o cerere de chemare în judecată în România, instanța urmănd să se pronunțe în sensul exercitării autorității părintești asupra copiilor și să stabilească locuința copiilor la dvs. De asemenea, tatăl va fi obligat la plata unei pensii de întreținere (e bine dacă puteți să dovediți ce venituri nete încasează în Anglia).
În ipoteza în care formulează o cerere de înapoiere fondată pe aspectele civile ale răpirii internaționale potrivit Convenției de la Haga (1980) veți formula întâmpinare dovedind că nu sunt întrunite condițiile inerente înapoierii.
În paralel, intentați dvs o acțiune având ca obiect stabilirea locuinței minorilor la dvs, pensie de întreținere, etc.
Alegeți un avocat (recomandat sau de pe forum) și meegeți la o consultație jurică pentru a vă edifica totalmemte!