avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Achizitie teren cu sechestru ANAF de la o societate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Achizitie teren cu sechestru ANAF de la o societate inactiva careia i-a fost ceruta insolventa de catre DITL

Buna ziua!
Doresc sa achizitionez un teren pe care sunt si cateva constructii, respectiv o casa si 2 hale (constructiile se afla intr-o stare degradata). Terenul este detinut de o societate care nu a mai desfasurat activitate din anul 2010, nu a mai depus declaratii iar in anul 2016/2017 a fost declarata inactiva de catre registrul comertului. In prezent terenul are ipoteca/sechestru de la ANAF - finante iar Directia Venituri Buget Locale (separat de ANAF, alt debit restant) au cerut insolventa societatii dar fara a pune sechestru. De asemenea, am descoperit ca societatea mai are un proces pierdut cu Administratia Fondului Imobiliar in urma caruia aceasta a desemnat un executor sa execute societatea. Pe extrasul de informare al cartii funciare nu apare sechestru pus de catre executor. Am cerut acordul ANAF ului pentru vanzarea terenului insa acestia au solicitat pentru acord un raport de evaluare a terenului si depunerea declaratiilor la zi. Cum as putea achizitiona terenul in siguranta in conditiile prezentate mai sus, mai ales ca societatea este citata zilele urmatoare in dosarul pentru declararea insolventei. Pretul oferit depaseste cu 15% datoriile societatii exceptand procesul pierdut cu Administratia Fondului Imobiliar care a desemnat un executor judecatoresc. Reprezentantii societatii doresc sa achite obligatiile fiscale cu banii obtinuti din vanzarea terenului iar dupa sa radieze societatea. Cum pot vira banii pentru a nu constata mai tarziu ca societatea mai are si alte probleme iar vanzarea nu se mai poate realiza sau vanzatorul se razgandeste dupa ce ii achit datoriile catre bugetul de stat si pierd banii mai ales ca nu ma pot judeca cu firma care e aproape in faliment etc S-ar putea realiza tranzactia fara a plati si executorul judecatoresc (chiar daca s-ar plati, pretul stabilit depaseste cuantumul total al datoriilor cunoscute pana acum)? Daca da, este posibil ca ulterior sa fie anulata tranzactia pentru ca nu a fost achitat executorul sau daca mai apare alta institutie? In ultimul bilant depus de societate, terenul nu apare la imobilizari corporale, din ce deduc nu apare deloc. Avand in vedere ca societatea este inactiva, se poate realiza vanzarea catre persoana fizica fara probleme?

Alte discuții în legătură

Sechestru finante stefaniulian stefaniulian Nu am achitat obligatiile la bugetul de stat aferente lunii decembrie 2011,scadente 25 ian 2012. Se poate institui sechestru de catre anaf daca datoriile nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie Elena Valeria RIMNICEANU Elena Valeria RIMNICEANU Am obtinut in instanta o hotarare definitiva si irevocabila impotriva unei firme de constructii care a parasit santierul, fara a asigura lucrarile facute, si ... (vezi toată discuția)
Sechestru proprietate milady2611 milady2611 Buna ziua, Apelez din nou la specialisti pentru o alta problema. Am TP pe un teren care in prezent este ocupat cu o cladire aflata in gestiunea Federal Coop ... (vezi toată discuția)