avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara! As dori sa știu Părerea unui avocat, eu divorțat fiind de un an de zile. Când am divorțat de comun acord la notar , am convenit sa ne înțelegem amiabil și sa împărțim bunurile omenește. Cel mai de valoare a fost un autoturism in valoare de 3500€ și care iam luat prin credit bancar care plătesc și acum la el pana in 2022. Am căzut la înțelegere cu fosta soție săi dau suma de 6000 de lei care iam depus prin banca in contul ei și am dovada chitanței. Prin aceasta înțelegere ea nu a mai avut nici o pretenție la mașina și a semnat actele de divorț. Acum sa răzgândit după un an de zile si vrea săi dau mașina ca ma va da in judecată. Vreau sa știu dc poate să-mi ia mașina.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:13, 6 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuia sa nu mai aiba nicio pretentie la partaj, sa fi facut un act, macar de mana.
Nu aveti ce face, o sa va judecati, asteptati sa va dea in judecata si probati sa ati facut partajul intre parti, ca fiind un bun mobil, nu a trebuit sa faceti un partaj autentic, convenind verbal pt suma pe care deja i-ati dat-o.
pana sa va dea in judecata, faceti-va probe, scrieti-i mesaje pe whatapp sau mail sau pe mess din care sa reiasa ca ati avut i intelegere privind masina, ca iati dat banii, partea ei pe masina etc.
Și mai am o problema cu fosta soacra care a intervenit prin a spune ca săi dau toți bani înapoi care ni ia dat noua adică mie și fostei soții pe timpul căsătoriei. Banii mi punea in cont mie sau fostei soții și nu erau sub forma de împrumut sau săi cerem noi. Îi dădea de buna voie . Iar ea acum îi cere înapoi dc nu îi dau ma va da in judecată ca săi dau bani . Îmi spune ca va dovedi ca mi-a dat acești bani ca are chitanțele de depunere in conturile noastre a acelor bani.
asteptati sa va dea in judecata, vedeti fiecare ce vrea si veti apela atunci la avocat sa vedeti cum va aparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce riscuri sunt daca cumpar un apartament de la o doamna divortata ? anonim anonim Vreau sa cumpar un apartament de la o doamna care a divortat cu 5 ani in urma si careia instanta ia atribuit apartamentul in urma partajului (apartamentul a ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de inmormantare utilizator_86 utilizator_86 In cazul in care fostul sot(incetarea casatoriei prin divort) contribuie la cheltuielile de inmormantare ale fostei sotii iar ulterior, mostenitorii fostei ... (vezi toată discuția)
Buna seara marian_nn marian_nn am terminat divortul in luna februarie,am legalizat hotararea in luna oct. pe hotarare specificanduse faptul ca hotararea ramane definitiva in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)