avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere Fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere Fara permis

Buna ziua, am avut permisil suspendat pentru alcohol. Fiind taximetrist am continuat sa conduc in Ami face meseria Fara Carnet pentru Ami intretine familia, am 2 copii mici. Am incalcat o regulaa de circulatie, am fost oprit de politie si mi s-a intocmit dosar penal, as dori as stiu la ce ma pot astepta. Politistii au spus ca va fi doar o amenda penala avand in vedere faptul ca venitul adus de mine in casa intretinea familia. Inca nu am primit nici o citatie so au trecut 2 luni
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
Claudiu dimbu, utilizator
În cazul unei amenzi penale permisul se anulează.
Cercetarea poate dura și 2 ani, angajați un avocat sa urgenteze, și nu mai conduceți iar pentru ca riscați închisoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa va exercitati apararea inca din faza de up. Daca veti beneficia de o aparare calificata, exista sanse sa se dispuna o solutie de netrimitere in judecata.
Daca veti fi trimis in judecata, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Adica sa vorbesc cu in avocat inainte de Ami veni citatia?
Asa este recomandat, discutati cu avocatul si stabiliti impreuna strategia apararii, de altfel, avocatul poate depune demersuri legale pentru urgentarea solutionarii cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus autovehicul radiat terente91 terente91 Buna ziua, Am condus un autovehicul radiat cu buna stiinta si prins in flagrant. Nu am antecendente penale. Nemaiavand de-a face cu justitia nu stiu ... (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul ... 88Cosmin88 88Cosmin88 Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul unui autoturism sub influenta alcoolului (0.53 in aer expirat)lovind doua masini parcate ... (vezi toată discuția)