avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Locuiesc in fundatura unui drum de servitute de 60 m lungime si 5 m latime.Un vecin , cu domiciliul pe strada principala,si-a facut o portiță de iesire pe acest drum si in acelaș timp isi parchează si cele 3 masini (2 personale si 1 de serviciu).. Primăria a asfaltat 3m din lățimea drumului, înălțimea asfaltului este de cca.15 cm. Pentru a ajunge cu masina in fundatura in care locuiesc,eu fac jealoane printre mașinile lor,cobor cei 15 cm de asfalt si apoi urc iar pe asfalt desi domiciliul lor nu este pe aceasta intrare. Ce pot face ca aceste persoane să nu mai parcheze mașinile aici atâta timp cât au curte? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bobocosu , utilizator 23:32, 5 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Drumul de servitute va apartine prin contract ?
Buna seara! Da. Imi apartine . Bunicii acestor vecini in 1949 l-au cedat cu acte bunicilor mei.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Drumul de servitute va apartine prin contract ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in fata casei la curte giovanni72 giovanni72 Buna ziua! Stau la curte in Predeal jud Bv. In fata curtii mele unde am aleea de acces in curte exista un teren de circa 8m lungime si 2.50 latime pe care il ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am casa la curte si am cedat la drumul de servitute ... Jydanul68 Jydanul68 Buna ziua,am casa la curte si am cedat la drumul de servitute 3 metri/25 metri lungime.Mentionez ca strada este privata, nu este data la stat sau ... (vezi toată discuția)
Drum de acces stoianvmihai stoianvmihai Am cumparat o casa cu o cota parte idiviza 1/3 dintr-un teren cu destinatie drum de acces. Eu am ultima casa care nu are acces decat pe acest drum. Intrebare: ... (vezi toată discuția)