avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Resurse umane

Buna ziua.
Sotia mea lucreaza la DGASPC sector 4 la un centru de copii ca bucatar.
Postul l-a ocupat prin concurs in 2016.
In anul 2018 a facut doua atacuri cerebrale, o semipareza pe partea stanga si hernie cervicala.
In luna iunie 2018 s-a operat pe coloana la cervicala si apoi a stat in medical pana pe 31.12.208.
In Biletul de iesire din Spital, in scrisoarea medicala si referatul facut de neurochirugul care a operato si neurologul la care mergea la consultatie pe timpul medicalului i-a prescris ca nua re voie sa faca eforturi mari sa ridice .
Cand a inceput serviciul pe 03.01.2019 sefa de la Resurse Umane a mutato la alt centru dar nu pe post de bucatar (muncitror calificat) pe post de ajutor bucatar (muncitor necalificat) spunandui ca dupa un an de zile o trece pe bucatar inapoi (muncitor calificat).
Acum cand sotia s-a dus la resrse umane sefa de la resurse a spus ca daca vrea sa ramana la centru la care a fost mutata ramane ca ajutor bucatar (muncitor necalificat)
In luna Decembrie 2019 a venit la centru unde lucreza sotia controlul intern din Directie DGASPC sector 4 si cand a vazut situatia sotiei a zis ca cei de la resurse umane au facut o ilegalitate.
Intrebarea mea este cum trebuie sa procedam sa devina inapoi bucatar (muncitor calificat) care a fost ocupat prin examen la acest centru?
Va multumeasc si va doresc o zi buna

Alte discuții în legătură

Codul muncii cezaralexandru cezaralexandru Buna ziua am si eu o intrebare privind codul muncii. Sotia mea lucreaza la DGASPC (protectia copilului) sector 4 la un centru de zi pentru copii pe functia de ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie maiamaria maiamaria ii pot schimba functia unui salariat de la muncitor necalificat la electrician - sef de echipa? e nevoie sa fie o perioada electrician? va multumesc (vezi toată discuția)
Problema angajare matrixgaby matrixgaby Sotia mea s-a angajat de curand.In momentul interviului i s-a spus ca este un post de secretara. Precizez ca sotia are numai liceul si diploma de ... (vezi toată discuția)