avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare functie

ii pot schimba functia unui salariat de la muncitor necalificat la electrician - sef de echipa? e nevoie sa fie o perioada electrician?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 31 Iulie 2010
Nu ,daca nu are calificare ca electrician.Ii trebuie si avizul medicului de medicina muncii.
are calitate de electrician. dar acum mi-a adus diploma. cat despre avizul medicului de medicina muncii?! a obtinut fisa de aptitudini.e adevarat,pt muncitor necalificat, dar,cred ca pana la anul ramane la fel.cel putin asa a fost in ceilalti ani.(pt schimbarea de functie).
Pentru a putea sa ii schimbati functia trebuie sa ii faceti act aditional la CM iar lTM nu o sa va inergistreze acest act fara avizul medicului de medicina muncii si diploma de calificare.El poate avea calificarea de care spuneti dar la fel de bine se poate intampla sa nu fie apt.sa isi desfasoare activitatea.
Examenul medical pentru electrician e putin diferit de cel al unui m.n.; are cateva examene in plus; Diploma de absolvent intr-o meserie inrudita nu este intotdeauna suficienta pentru angajarea pe un post de electrician; stiu ca in sectorul bugetar se cere si o anumita vechime pe functie ( in functie de sectorul bugetar aceasta vechime difera)
Se poate inregistra actul aditional de modificare a functiei la ITM...legea nu prevede ca la modificarea unei functii sa fie nevoie de avizul unui medic de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in munca personal contractual - bugetari mancipri mancipri Va rog sa-mi spuneti daca este legala urmatoarea speta intalnita intr-o societate bugetara, sa-i spunem \" unitatea X\" ; Angajat al unitatea X un muncitor ... (vezi toată discuția)
Angajare muncitor priceput dar fara calificare atestata atenastef atenastef [i]Buna ziua, Societatea noastra doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de presator metale la rece. In urma anuntului s-au prezentat doua ... (vezi toată discuția)
Angajare, certificat medical marianconta marianconta Buna ziua. Am doua situatii pe care vreau sa le discut cu dumneavoastra, si anume: 1) am o persoana care initial a fost angajata ca muncitor necalificat, iar ... (vezi toată discuția)