Buna ziua am si eu o intrebare privind codul muncii.
Sotia mea lucreaza la DGASPC (protectia copilului) sector 4 la un centru de zi pentru copii pe functia de bucatar. Ea cand s-a angajat in anul 2016 luna octombrie a dta examen pentru aceasta functie de bucatar si la ea scria in contractul individual de munca muncitor calificat (bucatar). In anl 2018 luna iunie s-a operat la cervicala si a stat in concediul medical pena pe 31 decembrie 2018. Cand ainceput munca in luna ianuarie 2019 a trecuto pe muncitor necalificat (ajutor de bucatr) din muncitor calificat (bucatar) ca asa a zis Sefa de Serviciu de la Resurse Umane.
intrebarea mea este.
Are voie sa o treaca din mucitor calificat (bucatar) in muncitor necalificat (ajutor de bucatar) cu toate ca ea a dat examen la angajare pentru mucitor calificat (bucatar)?
Va multumesc si va doresc o zi buna
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
.....
Sotia poate ataca in instanta decizia unilaterala de modificare a felului muncii.
Contract de munca
lyly64
Buna ziua, va rog un muncitor necalificat, angajat in institutie publica, care ulterior a facut un curs si obtinut diploma de bucatar , intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)