avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua, va rog un muncitor necalificat, angajat in institutie publica, care ulterior a facut un curs si obtinut diploma de bucatar , intrebarea mea este daca este legal sa fie transferat pe postul de bucatar. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 6 Iulie 2020
Legal este, nu însă și obligatoriu
In speta, este vorba despre schimbarea functiei si nu despre transfer ....

Codul muncii:
Art. 41 - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
....
c) felul muncii;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncitor necalificat Ivascuviorel Ivascuviorel Buna ziua, as vrea sa stiu daca ma poate sa arata de la munca daca eu refuz sa ma urc pe stivuitor... Toata treaba este asa : am diploma de stivuitor, dar ... (vezi toată discuția)
Codul muncii cezaralexandru cezaralexandru Buna ziua am si eu o intrebare privind codul muncii. Sotia mea lucreaza la DGASPC (protectia copilului) sector 4 la un centru de zi pentru copii pe functia de ... (vezi toată discuția)
Operator facturare corina1784 corina1784 Buna seara. Lucrez la o societate mare din judetul in care locuiesc, pe postul de operator facturare. Acesta presupune studii medii, chiar daca noi avem studii ... (vezi toată discuția)