avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca !Va salut, oameni buni. Am o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca !Va salut, oameni buni. Am o nelamurire care ma apasa si sper ...

Va salut, oameni buni. Am o nelamurire care ma apasa si sper sa ma puteti ajuta, va rog! Am calificare atestata prin diploma de absolvire a scolii profesionale si am si experienta in domeniu. La noul loc de munca, am contractul individual de munca in care sunt incadrat ca si muncitor necalificat, angajatorul refuzand sa imi recunoasca diploma (in consecinta si experienta) pe motiv ca scolile profesionale s-au desfintat. In ce masura si temei legal il pot obliga pe angajator sa imi schimbe contractul de munca din necalificat in calificat ? Am cautat in codul muncii dar nu am gasit nimic! Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
clujrares, utilizator
Cel mai recent răspuns: clujrares , utilizator 09:41, 22 Ianuarie 2021
Nu aveti cum sa-l obligati pe angajator sa va schimbe contractul de munca din necalificat in calificat.

Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor. Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii.
Va multumesc mult !

Cornel Vasile a scris:

Nu aveti cum sa-l obligati pe angajator sa va schimbe contractul de munca din necalificat in calificat.

Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor. Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea studiilor superioare la locul de munca ContSters364710 ContSters364710 As dori daca se poate sa ajutati cu o informatie legata de recunoasterea studiilor superioare la locul de munca. De 7 ani lucrez la o firma de confectii, ... (vezi toată discuția)
Muncitor necalificat Ivascuviorel Ivascuviorel Buna ziua, as vrea sa stiu daca ma poate sa arata de la munca daca eu refuz sa ma urc pe stivuitor... Toata treaba este asa : am diploma de stivuitor, dar ... (vezi toată discuția)
Incadrare co CR_MA CR_MA buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa angajaez un domn care are scoala profesionala cu calificarea de ... (vezi toată discuția)