Sotia mea s-a angajat de curand.In momentul interviului i s-a spus ca este un post de secretara. Precizez ca sotia are numai liceul si diploma de bacalaureat.Deasemenea nu are calificarea de secretara. I-a incheiat contractul de munca si pe cartea de munca a trecut-o ca muncitor necalificat.Seful ei i-a spus ca nu poate sa o treaca secretara, pentru ca are numai liceul si nu are calificare.Si i-a dat salariul brut de 600 RON.Chiar asa este, nu are voie? Acum 2 ani a lucrat ca receptionera in Romania si aproape 1 an ca secretara in Oslo.Asa este legea acum...nu o poate angaja decat ca muncitor necalificat si cu salariul acesta?
Si inca o intrebare.
Seful ei i-a facut certificatul medical de angajare si i-a zis ca acesta costa 280 ron pe care o sa ii ia din primul salariu.Este normal?Am impresia ca este scos de pe internet. Daca te duci la medic, cat costa acesta?
Exista posibilitatea ca un certificat medical la angajare sa coste atat la o clinica privata.
Putea fi angajata ca secretara, de obicei nu se cer studii superioare pt secretara, dar sigur au facut asa pt a corda salariul minim pe economie, asa pt secretara trebuia sa-i dea ceva in plus
Pai daca o angaja ca secretara trebuia sa-i dea minim 720 lei lunar brut , pe cand un necalificat nu poate lua decat 600 lei lunar brut .
Un necalificat nu poate face munca de secretara asa ca eu cred ca trebuie sa vorbiti cu angajatorul , nu de alta dar dupa informatiile date de dumneavoastra face parte din categoria angajatorilor neseriosi .
Daca postul este de secretara si indeplineste atributii de secretara poate sa o angajeze ca si secretara , fara sa fie nevoie sa aiba calificare .
Angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare conf. H.G. Nr. 355 din 11 aprilie 2007
privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, promovarea sănătăţii la locul de muncă.