avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii. Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii. Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat ...

Medicina muncii.
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate legat de medicina muncii. Recent sotia si-a schimbat locul de munca, la un nou cabinet stomatologic. La o luna de la angajare, i s-a comunicat ca trebuie sa-si faca medicina muncii si ca trebuie suporte ea costurile, nu firma. Sotia a lucrat si in alte cabinete, dar nicaieri nu a platit. E normal, e legal sa suporte ea? Nu angajatorul suporta aceste costuri cf legii in vigoare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:19, 13 Decembrie 2020
Buna ziua,
Le puteti transmite ca Art. 7 din H.G. 355/2007 ii contrazice
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Buna seara.

Multumesc frumos!

O seara frumoasa!
Art. 7. din legea 319/2006
(6) Masurile privind securitatea, sanatatea si igiena in munca nu trebuie sa comporte in nicio situatie obligatii financiare pentru lucratori.
Incalcarea acestui articol se sanctioneaza cu amenda de la 3 500-7 000 lei conform prevederilor art.39 (5) din aceeasi lege.

Art. 7 din HG 355/207
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen medical danyel4269 danyel4269 buna seara,daca sant la prima angajare cine plateste examenul medical,eu sau angajatorul.va multumesc (vezi toată discuția)
Medicina muncii BiroN. BiroN. Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii? Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)
Costul de obtinere a avizelor de angajare sunt suportate de angajator ? Morisca10 Morisca10 Buna seara , O firma privata are obligatia de a suporta costul de obtinere a avizelor de angajare , mai precis avizul de la medicina muncii si a avizului ... (vezi toată discuția)