avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligații PFA 2020
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligații PFA 2020

Buna seara! Ce obligații are un PFA in anul 2020? Cas si Cass obligatoriu indiferent de venitul realizat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 8 Ianuarie 2020
Nu e nimic schimbat fata de 2019. Daca trebuie sa platiti sau nu contributiile sociale pe pfa depinde doar de valoarea venitului net anual adica incasari anuale din 2020- cheltuieli deductiile anuale platite in 2020. Daca acest venit net anual din 2020 va fi peste plafonul a 12 salarii minime x 2230 lei, atunci automat va trebui sa platiti 10% cass si 25% cas, procente aplicate doar la valoarea plafonului anual. Altfel nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu cim cu venituri si dintr-o activitate independenta Constantin2021 Constantin2021 Buna ziua, Un angajat cu CIM care are venituri si dintr-o activitate independenta (agent de asigurari) are obligatia sa plateasca, pe langa impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Pfa si salariat - taxe si contributii Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna ziua, Pentru un angajat care are si un PFA in alt domeniu, avand in vedere ca plateste impozit, CAS si CASS ca angajat, mai este necesar sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Taxe venituri extrasalariale claudius022 claudius022 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la taxele pe veniturile extrasalariale? Sunt angajat full time (programator) iar pe langa asta am si ... (vezi toată discuția)