avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si salariat - taxe si contributii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si salariat - taxe si contributii

Buna ziua,

Pentru un angajat care are si un PFA in alt domeniu, avand in vedere ca plateste impozit, CAS si CASS ca angajat, mai este necesar sa plateasca CASS si CAS si ca PFA?

Multumesc,
Oana
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:14, 16 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Nu are legatura faptul ca aveti in acelasi timp si un alt contract de munca valabil, cu obligativitatea de a trebui sa platiti contributiile sociale pentru activitatea de pfa.
Pentru a vedea daca trebuie sa platii sau nu aceste contributii pe pfa pentru anul 2020, trebuie sa verificati daca venitul net anual din acest an, (adica total venituri incasate - total cheltuieli deductibile platite in acest an pe pfa) este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie (care salariu lunar in cest an este 2230 lei). Daca este peste, veti plati obligatoriu 10% cass si 25% cas, procente aplicate doar la valoarea plafonului. Altfel nu platiti aceste contributii.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu cim cu venituri si dintr-o activitate independenta Constantin2021 Constantin2021 Buna ziua, Un angajat cu CIM care are venituri si dintr-o activitate independenta (agent de asigurari) are obligatia sa plateasca, pe langa impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Obligații pfa 2020 Elena-Cheti Elena-Cheti Buna seara! Ce obligații are un PFA in anul 2020? Cas si Cass obligatoriu indiferent de venitul realizat? Multumesc! (vezi toată discuția)
Taxe venituri extrasalariale claudius022 claudius022 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la taxele pe veniturile extrasalariale? Sunt angajat full time (programator) iar pe langa asta am si ... (vezi toată discuția)