Buna ziua
Doresc sa stiu daca o persoana are voie sa ceara in instantaa ca pretentii, o suma de bani (redeventa) pe un teren inchiriat(acelasi teren) la doua companii diferite, care sunt total opuse ca mijloc de folosire.
Aceasta persona a facut un contract cu o companie agricola din zona, pentru care a luat banii pe chirie de ani de zile,(am dovada la aceste plati, cat si contractele) in baza unor documente false, nefiind proprietara.
Proprietara de drept a fost mama persoanei decedata in 2013.
Din anul 2013 am fost plimbati prin instante, pana in anul 2018, cand s-a ajunj la o tranzactie prin avocat, in care s-a stabilit ,ca acest teren dupa decesul mamei, a fost impartit in mod egal de 50/50 catre cele doua mostenitoare.
In tot acest timp, persoana respectiva pana in anul 2018, a facut contracte (sau renoit), cu acest agicultor desi aveam dosare in instanta pentru stabilirea mostenitorilor si a continuat sa ia banii pe chirie pe acest teren, fara sa spuna celuilat comostenior de actiunile sale.
In Decembrie 2019, persoana a inaintat o actiune de pretentii, in instanta, impotriva celelaite companii (groapa de gunoi), pentru a cere banii pe chirie(redeventa) pe acelasi teren.
Din anul 2006 Titulara terenului(mama) a facut un contract de concesiune pe termen de 15 ani pe acest teren, deci, persoana respectiva nu avea niciun drept sa faca contractele cu acel agricultor, neavand niciun drept legal, nefiind titulara de drept al acestui teren. Din anul 2018, a obtinut prin certificatul de mostenitor doar 50% din teren. Compania cu care s-a facut contractul de concesiune in anul 2006, este o companie de deseuri(groapa de gunoi),iar aceasta companie nu a platit niciun ban (redeventa) pentru folosirea terenului, datorita litigiilor care au fost facute de catre aceasta persoana.
Stau si ma intreb ce poate un agricultor sa insamanteze pe o gropa de gunoi? Nu am raspuns la aceasta intrebare, dar am gasit un raspuns la ce poate un agricultor sa recolteze de la o groapa de gunoi: ceva bani de la APIA si de la Fondurile Europene, pentru agricultura.
Intrebarea mea este:
Se poate inchiria in acelasi timp un teren cu doua companii diferite, si este legal ca o persoana sa fie platita de doua ori, pentru acelasi teren?
Cum pot sa opresc aceasta actiune?
Exista vreo lege care sa interzica, inchirierea acelui teren de catre doua companii diferite, si care sa interzica plata de doua ori pentru acelasi teren?
As dorii daca se poate, sa aflu ce lege interzice aceste lucruri ?
Va multumesc.
gabriella222