avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlu de proprietate emis pentru un teren pentru care ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlu de proprietate emis pentru un teren pentru care s-a incheiat contract de concesiune

In 1988 ne-a fost demolata casa. Am ”primit” apartament si pentru ca pe terenul casei nu s-a construit am facut demersuri pt a reintra in posesia acestuia. Din varii motive nu a fost posibil, dar ne-au atribuit un alt teren in baza legii 50/1991! In 2004 s-a incheiat contract de concesiune. Ni s-a spus ca deocamdata aceasta este singura forma legala, urmand ca in scurt timp sa primim titlu de proprietate pt acest teren (ceea ce, bineinteles nu s-a intâmplat). Acesta este pe scurt istoricul. Inca ceva: am fost in audiente (am fost asigurata ca vor gasi o rezolvare), m-am adresat si in scris... am cerut primariei anularea contractului de concesiune si eliberarea titlului de proprietate pentru respectivul teren. Bineinteles ca raspunsul in scris a fost total altul: pt. ca nu am facut notificare in baza legii 10/2001 cererea noastra nu are temei, iar daca dorim anularea concesiunii, nicio problema! Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: stelutatanase , utilizator 11:38, 30 Ianuarie 2012
Intr-adevar doua chestiuni diferite:
1). procedura de recuperare a terenului supusa cadrului normativ legea nr. 10/2001
2). Anularea contractului de concesiune ( justificarea interesului precum si a motivului pentru care contractul urmeaza a fi anulat de catre instanta judecatoressca ).
Va multumesc mult pentru raspuns.
Referitor la pct. 1).: credeti ca este posibila actiunea in instanta sau, mai bine spus, sunt sanse ca prin actiune in instanta sa recupez respectivul teren?
2). Sunt multe de spus legat de concesiune.
In contract, la PRETUL CONCESIUNII este prevazut ”Conform HCL ... s-a stabilit valoarea de concesiune la 1 $ (USD)/mp; concesionarul va plati anual, cu titlu de redeventa, suma care revine si care se va achita...”. Am achitat anual din 2004 pana in 2011, dar in nov. 2011 am primit ”Instiintare de plata in privinta platii datorate cu titlu de redeventa pentru terenul care face obiectul acestui contract de concesiune”.
Am inteles ca suma care ni se imputa este rezultatul modificarii contractului de catre primarie la un moment dat, de la 1$ (USD) la 2 $ (USD)!!! Mi se pare aberant ca un contract sa fie modificat de catre una din parti fara ca cealalta parte sa fie macar instiintata la momentul modificarii!
Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren concesionat liviu_np liviu_np Va salut! Stau in orasul Pantelimon, la 2 km de Bucuresti. Am urmatoarea problema: Terenul pe care mi-am construit casa este concesionat de catre ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament în bloc amplasat pe terenul primăriei. este o situație des întâlnită? Crispy2014 Crispy2014 Buna seara, Vreau sa achiziționez un apartament in București, și am aflat terenul de sub bloc nu este al proprietarilor ci al PMB. (bloc construit in ... (vezi toată discuția)
Concesiune Danielf Danielf salutare doresc o parere despre situatia in care, prin instanta, unei persoane i se restituie in proprietate un teren care, anterior, fusese concesionat de ... (vezi toată discuția)