avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Titlu Executoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Titlu Executoriu

Buna ziua,

As dori sa stiu daca, un contract de Concesiune facut in anul 2006, intre o persoana fizica si o firma privata, pentru inchirierea unui teren, este titlu executoriu, sau un inscris autentic. Precizez ca acest contract a fost semnat de catre cele doua parti, (si cu stampila companiei), dar nu a fost autentificat la notar, nu a fost declarat la fisc, nu a fost declarat la OCPI sau la primarie. Ce valoare juridica are acest contract ? In baza vechiului Cod Civil se poate face o executare silita,
fara sa apelez la instanta?
Ce lege se aplica asupra acestui document?

Cu multumiri,
gabriella222
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
gabriella222, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:52, 8 Februarie 2019
Nu este titlu executoriu.
VA trebuie hotărâre judecătorească.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Din păcate, trebuie să formulați o acțiune în instanță, abia hotărârea instanței va fi titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de locatiune. conditii pentru caracterul executoriu cf. art. 1798 aletzsa aletzsa Buna ziua. Am inceput cu asa titlu pentru ca mi se pare un pic trasa de par, noua \\\\"cerere\\\\", ca sa zic asa, a unei organizatii de stat si protocol ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)