avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pt. cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pt. cresterea copilului

Buna Ziua,am si eu o problema.Sunt angajata la o firma privata din luna iulie 2008,si am aflat de curand ca sunt insarcinata in 2 luni.Problema este ca eu am fost pusa sa semnez concediu fara plata in lunile iulie,august si in decembrie 2009( daca nu semnam trebuia sa-mi caut de munca in alta parte).In acest caz mai pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 10:01, 7 Decembrie 2009
Trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal - art1 alin .1 OUG nr.148/2005 actualizata.
Depindeinsa, daca nu v-ati aflat totusi in una din dintre situatiile prevazute de art.1 alin2. din OUG nr.148/2005 actualizata.
Vedeti aici:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Din cele mentionate in primul mesaj reiese ca nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC ... aveti 3 luni de CFP .
Din pacate daca cererile de CFP sunt pentru luna intreaga sau pentru mai mult de jumatate de luna, nu indepliniti conditiile cerute de lege.
Va aflati in situatia in care ati acceptat un abuz al angajatorului si acesta va generat un inconvenient si mai mare.

Sincer imi pare rau dar nu prea aveti ce face.
:offtopic:
Am o curiozitate totusi, in acele luni in care ati figurat in CFP chiar ati stat acasa si nu ati fost platita?.......sau ati fost la munca si ati fost totusi platita la negru? In aceasta situatie cu CFP mai sunt si alti colegi ?
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
Gabriel George Mocanu, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemizatie crestere copil pana la 2 ani ContSters105953 ContSters105953 Am rugamintea daca ma poate lamuri cineva dar forte urgent si competent: In curand voi termina cele126 zile de concediu pre si post natal si nu pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si indemnizatie crestere copil andrus2378 andrus2378 Buna ziua, sunt insarcinata si data nasterii copilului va fi in ianuarie 2011, in luna ianuarie 2010 am fost 11 zile fara plata, imi va afecta acest concediu ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil lyly21 lyly21 Daca o persoana a beneficiat de concediu pt. ingrijirea copilului pana la 2 ani, concediu ce s-a incheiat in 17 X 2011, data din care respectiva persoana este ... (vezi toată discuția)