avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț la tribunal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț la tribunal

Bună ziua,

As vrea sa va întreb dacă este absolut necesar sa am avocat, dacă vreau sa divorțez la tribunal. Sa spunem ca m-am înțeles cu soțul în privința pensiei alimentare, a orelor de vizită și tot ce presupune aceasta procedură. Se achită doar o taxă de timbru și putem divorța liniștiți, sau avem nevoie de avocați?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:06, 8 Ianuarie 2020
Taxa de timbru e de 200 de lei, veti divorta prin acord, va intemeiati cererea pe art 373.
Nu aveti nevoie de avocat daca va descurcati.
Scrieti in cerere cum v-ati inteles.
Gasiti modele de cereri si pe internet, va pun unul in link.
[ link extern ] /
Veti pune la dosar certificatul de casatorie, copiii dupa buletine, certificatul de nastere al copilului, veti scrie pe fecare cope cf cu originalul si va semnati, atasati si chotanta de 200 de lei, aia se plateste la taxe si impozite.
Doar în anumite cazuri din sfera dreptului penal este obligatorie reprezentarea, deci dacă vă descurcați nu este imperios necesară contractarea serviciilor de reprezentare însă pentru redactare este recomandabil să alegeți ajutorul unui profesionist, s-a întâmplat să văd în 2019 cereri fondate pe Codul Familiei deși nu mai este în vigoare de mulți ani (datorită "modelelor" de pe internet care au rolul de a orienta juriștii aflați la început de cariară, nu sunt pentru justițiabili).
Părerea mea este că pentru orice servicii trebuie să apelăm la cunoștințele și experiența profesioniștilor din domeniu. Sigur că în anumite situații, cum este cel de față, ajutorul este minim, dar suportul trebuie să existe. Doar dvs decideți modul în care veți proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Vreau să divortez de soțul meu pentru că el e la pușcărie că el pentru viol de gradul 1 a violat propriul său copil și nu am banii pentru divorț ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)