avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie de boală
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie de boală

Un salariat a venit cu decizie medicală asupra capacității de muncă cu grad III de invaliditate. Care sunt pașii de urmat pentru el și pentru angajator? Când i se încheie cim, cu ce articol?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 8 Ianuarie 2020
Pasi:
1. act aditional modificare durata timp de munca la maxim 4 ore/zi
2. incetare c.i.m. la data comunicarii deciziei de pensionare (art.56 alin.1 lit.c C.mun.))
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Durata de muncă redusă la 4 ore e obligatorie până la emiterea deciziei de pensionare?
In opinia mea, da.
Multumesc. Ce acte trebuie să ducă de la angajator pentru eliberarea deciziei de pensionare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia de pensionare i se comunica de catre casa de pensii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea c.i.m. dupa comunicarea deciziei asupra capacitatii de munca invaliditate gradul iii Teodora Simona Teodora Simona Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O salariata a depus la secretariatul institutiei decizie medicala asupra capacitatii de munca incadrandu-se ... (vezi toată discuția)
Incetare cim de drept magda.balog magda.balog Buna ziua! Am o doamna care intra in pensie de boala din 15 Aprilie si stiu ca trebuie sa ii desfac contractul cu art 56 insa dupa aia ea ramane la 4 ore ... (vezi toată discuția)
Decizie interna incetare cim pentru pensionare de boala gr 3 nick_nr79 nick_nr79 Buna ziua , avem un angajat care are 120 zile de cm , azi e ultima zi (12.06.2013), iar cu data 11.06.2013 i s-a intocmit decizia cu gradul 3 , cu ce articol ... (vezi toată discuția)