avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administratorul unui srl, fara c.i.m.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administratorul unui srl, fara c.i.m.

S-a vorbit anterior ca, administratorul si asociatii unui SRL, pot lucra in firma (inclusiv vinde la raft), fara intocmirea unui c.i.m.
Cum se vede acest lucru, in situatia in care, asociatul sau administratirul cheltuie pe masa, chirie, auto..mercedes, haine de firma, insa nu are contract de munca si nici nu a incasat dividende de la firma?
Care sunt riscurile si cine, sau catre cine poate fi sesizata aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 8 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Cel mai bine luati legatura cu un contabil sa va explice cum se inregistreaza aceste cheltuieli.
Adiminstratorul si asociatii sai nu este obligatoriu sa aiba CIM.
Pentru a putea vinde la raft/ la galantar anumite produse (carne si produse din carne, alte produse alimentare, pesticide, etc.) supuse legislatiei sanitare si/ sau legislatiei sanitar-veterinare si/ sau de mediu, etc.) este nevoie, dupa caz, de autoriatie sanitara, autorizatie de mediu, autorizatie psi-isu, autorizatie sanitar-veterinara, autorizatie sssm pentru firma si examinare medicala periodica pentru lucratori (implicit pentru administrator daca acesta vinde).
Daca sunt suspiciuni cu privire la activitatea financiara , atunci se poate sesiza ANAF-ul si/sau Politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Psi si ssm pt chiosc 2 m2 ynutaa1 ynutaa1 Va rog din suflet as vrea si eu sa stiu cum trebuie sa fac pt a obtine avizele necesare psi si ssm pt un chiosc de 2 m2 in care se vand produse preambalate cu ... (vezi toată discuția)
Manichiură acasa Miha Baidoc Miha Baidoc Buna ziua,doresc să prestez servicii de manichiură acasa,am o cameră disponibilă, imi puteti spune dacă este ok? Stiu ca la salon e nevoie de cameră ... (vezi toată discuția)
Autorizatie amplasare si functionare rulota Soican Soican Buna ziua Am o rulota ambulant de tip fast food, vreau sa merg cu ea la targuri, festivaluri etc. de ce autorizatii am nevoie? unde o pot parca pentru a ... (vezi toată discuția)