Buna ziua. O chestiune am de lămurit, intr-un proces de tăgadă a paternității, daca toate partile implicate recunosc, mai este necesara proba ADN? Unde se poate depune acțiunea , exista vre-o limitare in sensul ăsta? Sau se poate introduce acțiunea la domiciliul actual al celui care contesta paternitatea? Sau depinde de domiciliul mamei? Daca tatăl biologic vine cu întâmpinare mai sunt necesare infatisarile? Sunt necesari martori ?
Depuneți cererea la instanța competentă de la domiciliul minorului!
Expertiza medico legală test ADN nu este imprios necesară dacă toate părțile arată că tatăl prezumat nu are și calitatea de tată biologic, însă trebuie administrate probe precum interogatoriul, martori.
Părțile pot fi reprezentate de avocați, nu este necesar să se prezinte!
Instanta de judecata poate sa nu administreze proba cu expertiza medico-legala,desigur, daca ,in speta, celelalte probatorii sunt pertinente, utile solutionarii pricinii.
Daca, insa, instanta are in vedere o expertiza medico-legala, puteti uza, in speta,de examenul serologic complex, acesta presupune plata unui tarif de 840 de lei.
Competenta , in materie de tagada de paternitate, este alternativa, anume judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati, ori judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.
Optiunea, in sensul de a investi instanta de judecata, va apartine.