avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare avans chirie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare avans chirie

Buna ziua, am platit un avans prin transfer bancar pentru inchierea unui apartament fara a semna niciun contract. Proprietarul a avut 2 luni la dispozitie sa pregateasca apartamentul pentru inchiriat dar la termenul convenit nu este gata. Mi-a trimis un formular de contract de inchiriere care contine clauze pe care nu le accept si atat cat cunosc, nu sunt conforme cu legea si nu voi semna.Are dreptul proprietarul sa refuze sa imi returneze banii? Si daca da, cum pot sa imi recuperez banii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:57, 8 Ianuarie 2020
contractele se negociaza, astfel ca puteti sa-l trimiteti inapoi modificat dupa opinia dvs. daca vreti sa va recuperati avansul pe cale legala (in conditiile in care proprietarul nu vrea sa-i inapoieze de buna voie) o puteti face doar in justitie. n-ar fi trebuit sa platiti fara contract
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces nerezolvat in spania oana_p_1 oana_p_1 In luna septembrie am plecat la studii in Sevilla, Spania si am inchiriat un apartament, prin intermediul unui site de anunturi, inainte de a pleca. Am depus o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de ... Savumaria Savumaria Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de euro. Proprietarul apartamentului mi-a cerut 10 de mii de euro avans. După care urma restul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dati avans unei pf anelise_b anelise_b Buna ziua. As dori sa stiu daca exista vreo modalitate juridica prin care pot recupera un avans platit unei persoane fizice ( care detine o firma de programare ... (vezi toată discuția)