avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Bună seara,
Daca am pe o firma 21 de angajați din care 2 sunt cu Cim suspendat... Sunt obligata sa întocmesc contract colectiv de munca?... Câte luni la rand trebuie sa am 21 de salariați ca să întocmesc ctr colectiv de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 9 Ianuarie 2020
Nu este obligatorie incheierea unui c.c.m. .Codul muncii (art.229 alin.2) si Legea nr.62/2011 (art.129 alin.1) prevad ca, negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

La un control al ITM-ului veti putea face dovada initierii negocierii si ca la sfarsitul acesteia nu s-a incheiat c.c.m. din varii motive.
Multumesc... Cum pot face dovada inițierii unui c.c.m la nivel de unitate în cazul unui control?
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

sau

articol
[ link extern ]
multumesc pentru clarificari...si acest contract colectiv de munca se inregistreaza undeva?.....la ITM sau Directia Muncii?....nu stiu
La ITM se inregistreaza.

Detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca este obligatoriu? danutza2021 danutza2021 Buna ziua, este obligatoriu incheiere sau doar nrgocierea contractului colectiv de munca la intreprinderile cu peste 21 de salariati. Daca salariatii nu vor ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea incheierii ccm la nivel de unitate lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , ma intereseaza sa stiu daca mai este obligatoriu sa se incheie contractul colectiv de munca pentru anul 2013 la nivel de unitate . Suntem o ... (vezi toată discuția)
Ccmun. la nivel de unitate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Ce art. din Codul Muncii prevede obigativitatea incheierii CC Mun. la nivel de unitate , pt. soc. cu min. 21 angajati ? ... (vezi toată discuția)