avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare constructie noua pe numele unui copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare constructie noua pe numele unui copil

Buna ziua
De curand am construit o casa pe terenul aflat in proprietatea parintilor, acum a venit momentul sa intabulam constructia. Terenul fiind pe numele parintilor, autorizatia si toata documentatia curent, apa, canal, etc au fost scoase desigur pe numele lor ( parintilor), casa a fost construita pentru unicul meu fiu si va fi a lui cand va dorii sa locuiasca singur dupa majorat.
Intrebare: cum e mai bine sa procedam:
Intabularea pe numele parintilor si apoi un contract de donatie cu ceva clauze prin care copilul sa nu poata lua decizii asupra bunului fara acordul nostru ( asta ca o siguranta pentru noi).
Sau se poate intabula direct pe numele copilului acesta ne avand inca 14 ani
Dorim sa facem un singur act de la inceput fara a fi nevoie sa platim taxe foarte mari si multe la notar.
Multumim
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
RobertLucian, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:45, 9 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La notar platiti atat cat face, potrivit serviciilor care va sunt prestate. Interesul este al dvs. Daca nu, lasati lucrurile asa, ca e gratis.
Intabularea se face pe numele proprietarului constructiei. In momentul de fata a parintilor dvs.
Ca sa intabulati pe numele copilului, trebuie ca bunicii sa ii transmita proprietatea nepotului, prin incheierea unui contract.
Cum minorul nu are bani sa cumpere, singura varianta ar fi un contract de donatie cu uzufruct viager fie in favoarea bunicilor, fie in favoarea dvs, ca parinti.
Minorul oricum nu va putea sa dispuna de imobil decat dupa ce va deveni major.
De asemenea, el nu are capacitate de exercitiu. Asta inseamna ca nu poate semna acte juridice. Trebuie sa contactati un avocat si sa obtineti de la instanta de tutela o dispozitie perin care este desemnata in mod expres o alta persoana majora, care sa semneze contractul in locul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v/c, donatie sau alta cale, daca beneficiarul e minor? negue_c negue_c Buna ziua si La Multi Ani! Dupa cum am scris in titlu, va rog sa ma sfatuiti cu privire la cea mai buna cale de urmat in urmatoarea situatie. Cam incurcata, ... (vezi toată discuția)
Acte casa pentru copii minori jenycuta30 jenycuta30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Socrii mei vor sa faca acte celor 2 copii ai mei de 11 si respectiv 2,5 ani. Casa pentru care vor sa faca ... (vezi toată discuția)