avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ce ne sfătuiți să facem, în cazul unei succesiuni între 4frati, astfel încât unul din noi să rămână în casa părinților cu drept de folosință pt toată viata, dar după decesul acestuia să nu ne pierdem ceilalți dreptul de moștenire sau să nu fie donată unor potențiali "îngrijitori" ai celui ce rămâne în casă? Altfel spus, casa părinților să nu fie înstrăinata, să rămână în familie, a fraților, apoi a nepoților... Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gri86 , utilizator 23:15, 9 Ianuarie 2020
Ati dezbătut succesiunea după parinti?
O varianta ar fi ca fratele respectiv să doneze celorlalți 3 cota sa moștenită de 1/4, cu rezerva dreptul de uzufruct viager.
Astfel, la decesul fratelui nu va mai trebui să dezbateti succesiunea după acesta.
Urmează să facem succesiunea și nu vrem să facem o greșeală, să ne pară rău pe urmă. Putem fi toți proprietari sau va fi trecut în acte doar cel care locuiește acolo?
Veți fi moștenitori toti 4, în calitate de moștenitori legali.
Fiecăruia ii va reveni câte 1/4.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai departe, fiecare face cu cota lui ce doreste, daca unul vrea sulta pt partea sa, va trebui sa ii dati ca sa nu se vanda.

Alte discuții în legătură

Succesiune marianalin marianalin Suntem patru frați o fata și trei băieți, părinții noștri decedați unul din frați dorește că partea ce-i revine să o lase celorlalți trei ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme catalinmail072007 catalinmail072007 Tatal meu a decedat in decembrie anul trecut. Mostenitorii lui suntem cei trei copii si mama. In mod normal, trebuie sa dezbatem succesiunea pe jumatatea din ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuliana.d iuliana.d Buna ziua. Parintii mei detin un apartament cu 3 camere, eu mai am un frate care are o casa proprietatea personala si nu are pretentie sa ramana in ap. de 3 ... (vezi toată discuția)