Buna seara! In urma cu 12 zile am avut un accident rutier eu fiind la volan intr o localitate circulam normal mi a apărut pe o sosea cu 2 benzi pe sens o persoana in stare de ebrietate Ce s a angajat in trecerea străzii in loc nepermis am încercat sa evit am frânat am tras dreapta dar nu s a putut evita practic victima vânzând ca vin mașinii din spate a sărit in fata mea , am acroșat-o, victima s a ridicat a plecat singura pe picioare de la locul accidentului am anunțat salivarea poliția martorii ce erau cu mine in mașina au însoțit o încercând sa o oprească pe victima care mergea spre casa , au rămas acolo la ea pana a venit salvarea ii s au făcut verificările necesare victima a refuzat ambulanta a refuzat etilotest .
Acolo la fata locului s au făcut măsurători si poze.
După 7 zile sunt sunat de poliție ca victima s a internat Cu fractura bazin ( de unde stiu eu ca leziunile sunt de la accident ea s a ridicat merge prin casa după accident ba așeza și poarta in balamale pentru a opri sa nu intram , vecinii vorbesc ca este bătută de familie din caza băuturii) însă nu a depus plângere si trebuie sa ma prezint cu mașina la locul accidentul sa se facă iar măsurători și poze întrucât era seara și nu s au acceptat pozele. Poliția a cerut sa se facă starea tehnica la mașina la rar ( menționat sa fie plătită de mine) este legal?
După testele rar mașina a ieșit ok , am mers la poliție unde am relatat iar cum s a întâmplat practic s a deschis un dosar , eu am martori și pasagerii din mașina mea și mașina ce circula in spatele meu . Ce pași urmează? Ce pot păți eu ? Va rog sa ma ajutați nu am trecut niciodată prin asta e nevoie sa angajez un avocat?
Este nevoie ca organele de cercetare penală să cerceteze deoarece asta este procedura. Este vorba despre o vătămare corporală din culpă. Veți fi chemat la declarații și este imperios necesar să fiți însoțit de un avocat atunci când se va întâmpla asta. Din probele administrate trebuie să se determine dacă există o culpă comună (și proporția ei pentru fiecare parte) sau o culpă doar a unei părți (a dvs sau a pietonului accidentat).
In timpul cercetarii penale (daca se va declansa), puteti solicita efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea auto (circulatie auto), ca document de comparatie cu PV intocmit de politie. Puteti solicita si audierea martorilor pe care ii propuneti dvs.
Posibil ca politia sa ceara si ea efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea auto, in ideea ca deja a solicitat o verificare RAR.
In mod normal expertizele cerute de politie se platesc din fondurile proprii ale acesteia. Fiind fonduri insuficiente, politia apleaza uneori la partile in dosar pentru plata. Astfel dosarele se pot rezolva mai repede.
Buna ziua, deja au cerut verificări la Rar poliția a ieșit ok mașina după teste. Dacă totul s a întâmplat intr un alt oras fata de cel unde locuiesc pot cere aici sa fie audiați martori sa nu fiu nevoit sa merg la 200 km mereu?
Ce pași urmează ce trebuie sa fac eu? Va multumesc