avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

In 22.02.2019 fosta soție ma dat in judecata pentru divort si mai cerut 1/4 pentru pensie . Am primit hotărârea judecătorească, dar nu am primit un document cu pensia alimentara calculată suma ca sa ii dau la copil. Au trecut 10 luni pana in prezent si nu stiu suma care trebe sa o plătesc. Ce trebe sa fac sa aflu?
!/4 din venitul dvs reprezintă 25%. Așadar, dvs trebuie să achitați în fiecare lună 25% din veniturile dvs. nete. Calculați singur fiindcă instanța v-a spus clar care este obligație pe care o aveți. Împărțiți la 4 suma venitului net și o să aflați suma pe care trebuie să o plătiți.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Adrian ALBU, Avocat
Buna seara,
Impartiti la 4 venitul net si aceia este pensia datorata
daca nu stiti sa faceti impartirea s-ar putea sa o faca un executor si o sa va coste destul de mult.
Ganditi-va la asata si platiti copilului, prin posta sau in mana fostei sotii (dar punand-o sa semneze o chitanta in sensul asta)
Nu asteptati executorul ca o sa platiti cateva sute sau chiar o mie de lei in plus.
Fosta sotie va poate face plângere penală,deja a-ti săvârșit o infracțiune neplata pensiei pt o perioadă de peste 3 luni.A doua varianta este ca va apela la un executor care o sa va popreasca salariul,posibil și alte conturi iar cheltuielile de executare de obicei câteva mii de lei o sa le suportati.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Aveti in vedere veniturile nete efective, pentru a efectua un simplu calcul matematic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara loremakkai loremakkai Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Sotul meu are un baiat din prima casnicie care, in urma divortului a ramas la mama, copilul avand ... (vezi toată discuția)