avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie imobiliara intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie imobiliara intre soti

Vreau sa donez sotiei jumatate din casa (proprietate personala) in care locuim.
In ce conditii pot ulterior anula donatia?
Sotia poate instraina jumatatea de casa primita prin donatie?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:38, 9 Ianuarie 2020
Da, o poate instraina ca e proprietar.,
Puteti anula donatia numai. in timpul casatoriei
De regulă donația este irevocabilă, însă între soți operază principiul revocabilității donațiilor, deci o puteți revoca unilateral.
Desigur, poate proceda la vânzarea imobilului fără acordul dvs de vreme ce va fi proprietar exclusiv al imobilului!
În ipoteza în care înstrăinează imobilul și dvs revocați donația, veți fi îndrituit să-i solicitați despăgubiri, iar în caz că-l donează la rândul ei, veți putea formula o acțiune pauliană!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)
Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni si eu proprietara pe imobilul mamei? hellenix hellenix Buna seara. Ma puteti ajuta cu un mic sfat vis-a-vis de urmatoarea problema? Mama mea detine o casa si terenul de sub casa. Restul curtii este teren ... (vezi toată discuția)