Sotul este plecat la munca in Danemarca de doi ani. De cateva luni se poarta urat cu mine, imi vorbeste jignitor si nici nu mai trimite bani. Pana in luna decembrie imi trimitea cam 10% din ce salariu avea acolo. Tot de cand a inceput sa se poarte urat spune ca nu mai lucreaza si ca isi face dosarul de somaj. Tot el spune ca din septembrie nu mai lucreaza iar in noiembrie m"a pus sa ii fac copii dupa toate actele de studii si contractele de munca, inclusiv de pe o legitimatie la biblioteca, toate din perioada cand a stat aici. Spunea ca ii trebuie la somajul din Danemarca.
Cine ma poate ajuta cu un link sau cu o informatie, multumesc foarte mult. Eu banuiesc ca actele acelea ii trebuie ca sa dovedeasca ca a stat cu mine peste 10 ani si la divort sa ceara daune morale sau ceva bani in caz ca bag divort, ceea ce este foarte posibil sa fac.
Totodata am primit de la Agentia de plati din RO ca am de dat inapoi banii de alocatie pe care i"am luat , el nezicandu''mi ca ia alocatia si acolo, data de statul danez.
Ce pot face?
In tara eu iau alocatia si dosarul a fost facut de autoritatile competente pentru mine.
In Danemarca nu stiu ce a facut sotul. Trebuia sa faca cu acceptul meu, referitor la alocatie? Sa scrie la autoritatile de la noi sau cum? Incerc sa pricep si multumesc pentru intelegere.