avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi reprezentant legal membru asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi reprezentant legal membru asociatie de 0roprietari

Buna ziua.In calitate de sotie a mb asoc de proprietari pot formula o cerere catre asociatir ,pentru copie a unor acte ale acesteia sau e nwvoie de semnatura sotului meu,a mea fiind invalida?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 15:33, 14 Ianuarie 2020
Cererea ar fi indreptatita numai daca sunteti proprietar in imobil (de ex. coproprietar impreuna cu sotul), conf art. 28 alin (1) L196/2018 sau daca aveti o imputernicire notariala de la un proprietar (sotul dvs sau alt proprietar) in acest sens.
'Sotie de membru al AP' nu va ajuta cu nimic in aceasta situatie.
Multumesc frumos !Banuiam.Am vrut sa fiu sigura.
Legea 196 /2018 Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informaţi în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociaţiei, să solicite în scris şi să primească copii după orice document al acesteia.
Proprietarii care solicită copii după documentele asociaţiei de proprietari vor suporta costul demultiplicare a acestora.
Tocmai in baza acestui articol vreau sa depun cererea. Voi face acest lucru in conformitate cu prevederile legale. Am dreptul sa solicit un extras de cont al contului asociatiei dintr- o anumita perioada sau cum altfel se face dovada platii unor locrari la spatiul comun?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sanda65 a scris:

Legea 196 /2018 Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informaţi în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociaţiei, să solicite în scris şi să primească copii după orice document al acesteia.
Proprietarii care solicită copii după documentele asociaţiei de proprietari vor suporta costul demultiplicare a acestora.

Dvs. ați uitat ce spune art. 29, că ORICE PERSOANĂ care se consideră vătămată într-un drept al său poate sesiza chiar și Instanța, dar și Primăria locală.
Art. 29. - (2) Dacă o hotărâre a Adunării Generale a Asociației de Proprietari, o decizie a Comitetului Executiv sau a președintelui este contrară prevederilor prezentei legi sau este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau ORICE PERSOANĂ CARE SE CONSIDERĂ VĂTĂMAT(Ă) ÎNTR-UN DREPT AL SĂU POATE SESIZA CENZORUL, compartimentele prevăzute la art. 10 (PRIMĂRIA LOCALĂ) sau, după caz, poate solicita Instanțelor Judecătorești ANULAREA în tot sau în parte a hotărârii sau a deciziei contestate și/sau REPARAREA PAGUBEI CAUZATE.
(3) ORICE PERSOANĂ (...) CARE SE CONSIDERĂ VĂTĂMAT(Ă) ÎNTR-UN DREPT AL SĂU din cauza neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a ATRIBUȚIILOR de către președinte, membri ai Comitetului Executiv, CENZOR sau de către administrator, se poate adresa în scris compartimentelor prevăzute la art. 10 (PRIMĂRIA LOCALĂ) sau, după caz, INSTANȚELOR JUDECĂTOREȘTI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea la dispoziție a hotărârilor judecatoresti la cererea ... Albero Albero Punerea la dispoziție a hotărârilor judecatoresti la cererea proprietarilor, de către asociația de proprietari este prevazuta în legea 196/2018? (vezi toată discuția)
Ce pot.sa fac daca asociatia de proprietari nu recunoste ca eu ... Alexandrugh Alexandrugh Ce pot.sa fac daca asociatia de proprietari nu recunoste ca eu am platit prim banca leam dus si extrasul si.nu vor sa recunosca (vezi toată discuția)
Am devenit de curând proprietar de apartament și mi sa cerut de la asociație o taxa de 70 de ron pt schimbarea fisei cu evidenta apartamentului pe motiv ca să schimbat proprietarul. e normal?? Galeho76 Galeho76 Am cumpărat de curând un apartament și mi sa spus de către asociatia de la bloc ca trebuie plătită o taxa de 70 lei pt schimbarea fisei apartamentului de ... (vezi toată discuția)