am o intrebare acum 1 luna aproximativ am decis sa vand o masina unui prieten . Dar sa nu piarda asigurarea la masina am facut un contract de inchiriat pe acea masina pentru un termen de 4 luni de zile pana mai este valabil asigurarea. Intre timp masina sa stricat el urma sa imi dea bani in rate ma sunat si mia zis ca sa stricat masina si ca costa x suma sa il repare iar eu am zis ca sa retraga din suma care trebuie sa imi dea pe masina acea x suma pentru reparatie. Ulterior a platit toata valoarea masini bine inteles fara suma x . Acuma problema mea este ce pot sa fac eu daca el dupa acei 3 luni de zile el nu vrea sa inmatriculeze pe el masina sau intre timp vinde masina la altcineva iar eu raman la politie si primarie cu masina pe mine? Va rog sa imi sugerati cateva ideei legale ce asi putea sa fac in aceasta situatie nasoala..... Va multumesc din suflet!
In ceea ce priveste radiatul din circulatie/de la politie, nu prea aveti ce sa faceti - era bine daca faceati pe certificatul de inmatriculare mentiunea ca a fost instrainat autoturismul. Pe de alta parte, daca pierde certificatul, cel care detine masina nu va putea solicita un duplicat.
In schimb, pentru a radia autoturismul din rolul dvs fiscal puteti face o declaratie in forma autentica (la un notar public) cum ca ati instrainat autoturismul la data de XXX fara sa incheiati acte in forma scrisa. Depuneti apoi declaratia la Primarie si solicitati radierea auto din rolul fiscal.
Radiere auto fiscal
alexz0ne
Buna ziua,
Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)